Calitate

Totul sub control!

Siguranța preia rolul principal. Instalații de fabricație inovative, cerințe stricte privind calitatea și sistemul de management certificat setează standarde în industria ambalajelor.
Încredințați-ne nouă, partenerul dumneavoastră, închiderea durabilă și fiabilă a bunului dumneavoastră ambalat!

Tehnologie

Cea mai modernă tehnică de fabricație, verificări continue ale materialelor și angajați motivați fac posibilă producerea flexibilă și deschizătoare de drumuri a benzilor autoadezive pentru ambalaje monta. Instalațiile noastre de producție sunt conforme cu ultimul stadiu tehnic și asigură procese de producție stabile. În funcție de produs, instalațiile noastre de acoperire aplică exact 12 - 25 g/mp de adeziv pe până la 18.000 m role de folie. Prelucrarea suplimentară a acestor "uriași" se realizează la liniile noastre complet automate de tăiere și ambalare ultra performante în lățimi de la 12 până la 300 mm și lungimi de role de la 50 până la 2000 m.

Privire de ansamblu asupra avantajelor:

  • exactitate ridicată la fabricație 
  • calitate ridicată a benzilor noastre adezive
  • parteneriat vizionar prin intermediul disponibilității de a investi
  • proces de îmbunătățire continuu la toate nivelurile de producție

Laborator

De la materia primă până la produsul finit dovedim, prin laboratorul nostru, conștiinciozitate și continuitate la toate nivelurile de fabricație. Drept eșalon se aplică procedeele de testare elaborate la nivel internațional și teste practice dezvoltate special.

Aici obțineți detalii privind procedeele de testare standard ale monta.

Ce este important pentru o închidere optimă a ambalajelor din carton?

  • Putere de aderare / aderență
    Puterea de aderare trebuie să fie evaluată în conexiune cu adezivitatea (aderență imediată/vâscozitate) și rezistența la forfecare pe carton. Valori ridicate ale puterii de aderare numai pe oțel nu garantează o închidere durabilă a ambalajului din carton. Valori reduse ale puterii de aderare, pe de altă parte, nu indică neapărat o bandă adezivă de calitate inferioară. Interacțiunea echilibrată dintre puterea de aderare, adezivitate și rezistența la forfecare pe carton este determinantă pentru o închidere fără probleme a ambalajelor din carton.

  • Adezivitatea (aderență imediată/vâscozitate)
    Adezivitatea, determinată prin testul bilei rostogolite, descrie puterea de aderare inițială. Valoarea vâscozității nu poate fi interpretată fără echivoc independent de adezivitate și rezistența la forfecare pe carton. O bună valoare la testul cu bila rostogolită indică un adeziv solid care se repartizează imediat după aplicare pe fibrele de carton. Spre exemplu, benzile adezive cu acrilat înregistrează rezultate bune în privința vâscozității la valori ale rezistenței la forfecare minime. Prin urmare, totul se reduce la închiderea ambalajelor de carton la o putere de presare maximă și o durată de menținere de până la 24 de ore.

  • Rezistența la forfecare pe carton
    O afirmație justă referitoare la rezistența la forfecare a unei benzi adezive poate avea loc numai luând în considerare, simultan, puterea de aderare, adezivitatea și calitatea cartonului.

  • Carton
    Suprafața cartonului nu trebuie să prezinte agenți de separare cum ar fi siliconul sau ceara și trebuie să fie uscată și fără praf. Trebuie să fie acordată atenție unei ștanțări corecte, unei plieri ireproșabile cât și unei lipiri exacte.
  • Puterea de presare
    În limba engleză se discută despre "pressure sensitive tapes" (PST), atunci când este vorba despre benzi autoadezive pentru ambalaje. PST semnifică faptul că benzile adezive trebuie să fie aplicate cu putere de presare. Prin puterea presării masa de adeziv se îmbină cu suprafața cartonului și facilitează obținerea unei închideri fiabile a ambalajelor din carton. La prelucrarea cu derulatoare manuale trebuie să se acorde atenție puterii de presare pentru ca banda să se fixeze cu eclisa pe toată lungimea ambalajului din carton și pe părțile frontale ale acestuia. La închiderea automată a cutiilor de carton, puterea de presare este controlată mecanic.

  • Temperatura de utilizare
    Dacă temperatura de utilizare este prea mică, adezivul se rigidizează. La o temperatură de utilizare prea mare, adezivul devine unsuros. Chiar și atunci când benzile adezive pe bază de cauciuc natural ajung în temperaturi extreme, prelucrarea acestora la temperatura camerei este decisivă pentru o închidere durabilă.
<a href="fileadmin/user_upload/dokumente/downloads/Broschuere_Pruefmethoden_EN.pdf" target="_blank">Test methods (PDF)</a>

Mediul

Protecția mediului și sustenabilitatea constituie două aspecte bine ancorate în politica companiei noastre. În cadrul auditurilor interne și externe care au loc în mod regulat este confirmată respectarea indicațiilor oficiale și a reglementărilor legale. Ca unic producător în branșă. monta lucrează momentan la implementarea unui sistem de management al energiei.

Ce înseamnă sustenabilitatea pentru monta?

  • gestionarea responsabilă a resurselor naturale
  • selectarea consecventă a mijloacelor și procedeelor de producție ecologice
  • inițiative interne și externe de formare profesională pentru angajați cu privire la o conduită responsabilă, ecologică

Energy

When manufacturing our products, we always strive for energy-efficient solutions. Our suppliers and contract partners are actively involved in this process. As a future-oriented company, the idea of sustainability is firmly established at monta. Thoughtful energy management plays a major role in our corporate culture. We encourage the personal initiative of our employees to make their own contributions. Because nobody knows these processes better than the people who implement them every day. We have a positive attitude towards the strict guidelines of the energy management system, since they help us to do business even more efficiently. More than anything else, legal minimum requirements mean a challenge to monta – to surpass them whenever possible.

Our energy principles:

  • long-term reduction of energy consumption
  • economical use of energy
  • optimisation of energy efficiency in a continuous improvement process

Certificate

Calitate pe toate planurile!
Cu competența noastră tehnologică și angajații noștri puternic implicați îndeplinim cerințe exigente privind calitatea. În acest demers avem suportul sistemului nostru certificat de management al calității și mediului, care este aplicat în mod consecvent în toate ariile întreprinderii și este continuu îmbunătățit. 

Distincții pentru monta:

  • din 1996 certificată în domeniul calității conform DIN EN ISO 9001
  • din1999 certificată în domeniul mediului conform DIN EN ISO 14001
  • din 2015 certificată în domeniul eficienței energetice conform DIN EN ISO 50001 
  • din 2017 statutul de AEO-C pentru proceduri vamale simplificate

În cadrul auditurilor regulate sunt verificate și înnoite cerințele privind calitatea, mediul și eficienta energetică.